Πολιτική Ασφάλειας Τροφίμων

Η διοίκηση της εταιρείας «ΚΡΕΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ» δεσμεύεται να εφαρμόζει Σύστημα διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων (ΣΔΑΤ) σε συμφωνία με τις απαιτήσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προτύπων ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2018 και FSSC version 6, ώστε να επιτύχει το επιθυμητό επίπεδο ασφάλειας και υγιεινής των προϊόντων που διαχειρίζεται, σε συμμόρφωση με νομικές και κανονιστικές απαιτήσεις και τις διμερώς συμφωνημένες απαιτήσεις των πελατών για την ασφάλεια τροφίμων.

Η εφαρμογή του ΣΔΑΤ ορίζεται στα πεδία παραλαβής, αποθήκευσης, επεξεργασίας, τυποποίησης, εμπορίας και διανομής κρέατος και προϊόντων του.
Με το σχεδιασμό, την εγκατάσταση και εφαρμογή του ΣΔΑΤ, η εταιρεία «ΚΡΕΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ» καταγράφει σαφείς, μετρήσιμους και κατανοητούς στόχους για τους οποίους η διοίκηση και τα στελέχη της εταιρείας δεσμεύονται, προκειμένου να αναπτύξουν και να τεκμηριώσουν την πολιτική ασφάλειας τροφίμων. Οι στόχοι αποτελούν εισερχόμενο της ανασκόπησης και εστιάζονται:

• Στην διάθεση προϊόντων σε συνθήκες που πληρούν τις απαιτήσεις τόσο των πελατών, όσο και των προδιαγραφών που έχει θέσει η ευρωπαϊκή και η ελληνική νομοθεσία.
• Στην διαρκή πληροφόρηση και εκπαίδευση όλων των εργαζομένων, προάγοντας την κουλτούρα για την ασφάλεια τροφίμων.
• Στην εξασφάλιση κατάλληλων μέσων και πόρων.
• Στην αυστηρή εφαρμογή των Κανόνων Ορθής Υγιεινής και Βιομηχανικής Πρακτικής.
• Στη εφαρμογή συστήματος ιχνηλασιμότητας και άμεσης απόσυρσης ή ανάκλησης των προϊόντων της όταν απαιτηθεί.
• Στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της και στην συνεχή μείωση των παραπόνων τους.
• Στη συστηματική παρακολούθηση και αξιολόγηση των προμηθευτών της.
• Στους συντονισμένους και εμπεριστατωμένους ποιοτικούς ελέγχους καθώς και στη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τις διεργασίες.
• Στον εντοπισμό και αξιολόγηση των μη συμμορφώσεων.
• Στην ολοκλήρωση και αξιολόγηση των διορθώσεων και των διορθωτικών ενεργειών.
• Στη συνεχή αξιολόγηση, βελτίωση και επικαιροποίηση του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

Η πολιτική ασφάλειας των τροφίμων της εταιρείας «ΚΡΕΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ» όπως αυτή διαμορφώνεται, ανασκοπείται ετησίως ως προς τη συνεχή καταλληλότητα της, κοινοποιείται, εφαρμόζεται και τηρείται σε όλα τα επίπεδα οργάνωσης της εταιρείας και αντιμετωπίζει κατάλληλα τα θέματα επικοινωνίας της εταιρείας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος

Μιχάλης Βουδούρης