ΝΕΑ

Είπαν για εμάς

ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ – ΚΩΝΣΤΑΣ: ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΑΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΑ 120 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Σε μία κίνηση, μέσω της οποίας θα διευρύνει το παραγωγικό αλλά και το εμπορικό της αποτύπωμα στην αγορά, προχωράει η βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος, Κρέατα Αττικής Βουδούρης – Κώνστας, όπως σημειώνουν στο FOODReporter, πηγές κοντά στην επιχείρηση. Η εταιρεία προχώρησε στην απόκτηση όμορου στις εγκαταστάσεις της οικοπέδου, με επιφάνεια 6.000 τ.μ., προβαίνοντας σε επέκταση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων.

Πρόκειται για ακίνητο που απέκτησε η εταιρεία από το χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ. Το σύνολο της επένδυσης θα ανέλθει σε 5 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί τόσο στην απόκτηση του οικοπέδου, όσο και στη δαπάνη για τη δημιουργία των εγκαταστάσεων και την αγορά του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Η επένδυση έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2021. Η εταιρεία θα επεκτείνει τις ψυκτικές τις εγκαταστάσεις, ενώ θα δημιουργήσει και ένα τμήμα επεξεργασίας κρέατος με στόχο την παραγωγή κρεατοσκευασμάτων. Η συγκεκριμένη κίνηση μεταφράζεται στην προσπάθεια εισόδου της εταιρείας και σε νέες κατηγορίες προϊόντων.

 

ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ 100 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ 2020 ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΤΑ 120 ΤΟ 2021

Η βιομηχανία αναμένει ότι στο σύνολο του 2020 οι πωλήσεις θα παρουσιάσουν αύξηση από 5%-9%, ανερχόμενες σε περίπου 97 εκατ. ευρώ, ενώ ο στόχος για το 2021, μετά και την ολοκλήρωση της επένδυσης, είναι να αγγίξει ο τζίρος τα 120 εκατ. ευρώ, κάτι που επισημαίνει στο FOODReporter ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Σταύρος Τσαλάκος.

Το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων, περίπου το 70%, προέρχεται από τα σούπερ μάρκετ και τα κρεοπωλεία, ενώ σημαντικά μικρότερη είναι η έκθεση της εταιρείας στο HoReCa, όπου μέσω της νέας επένδυσης στοχεύει να διευρύνει την παρουσία της με προϊόντα από σουβλάκια, γύρο, μπιφτέκια έως και ρολά κρέατος.

Ταυτόχρονα θα ενισχύσει την παρουσία της στα λεγόμενα δισκάκια κρέατος, με διευρυμένη παρουσία τόσο με επώνυμο όσο και με ιδιωτικής ετικέτας προϊόν στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ.

Για την πορεία της αγοράς το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας σημειώνει ότι η διαδρομή κατά τη φετινή χρονιά είναι ικανοποιητική, δεδομένης της ανοδικής πορείας που καταγράφει η «Κρέατα Αττικής Βουδούρης – Κώνστας».

Στο λιανεμπόριο η Κρέατα Αττικής δραστηριοποιείται σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ όπως ΑΒ Βασιλόπουλος, Γαλαξίας, ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, Market In και σε μικρότερο βαθμό στις Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης.

Σε ό,τι αφορά την Πέντε Α.Ε. η Βουδούρης – Κώνστας διατηρεί συνεργασία επί σειρά ετών με shop in shop καταστήματα, στα οποία απασχολεί το δικό της προσωπικό.

 

Γιώργος Λαμπίρης