ΝΕΑ

Black Angus, το «μαρμάρινο» βόειο κρέας

Τι είναι και γιατί αξίζει να το εντάξουμε στη διατροφή μας!

Το μοσχάρι Black Angus θεωρείται μια από τις καλύτερες φυλές βοοειδών στον κόσμο, με την ονομασία του να είναι πια συνώνυμη της ανώτερης ποιότητας σε βόειο κρέας.

Προέρχεται από τη φυλή Aberdeen Angus, μια γηγενή φυλή βοοειδών στη Σκωτία, πλέον όμως ως τύπος ζωικού κεφαλαίου, εκτρέφεται σε όλο τον κόσμο.

BLACK ANGUS, ΤΟ «ΜΑΡΜΑΡΙΝΟ» ΒΟΕΙΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ

Το χρώμα της σάρκας του είναι εμφανώς πιο σκουρόχρωμο και το στρώμα του ορατού λίπους πιο λεπτό, σε σχέση με άλλα βόεια κρέατα. Ενώ στη μορφολογία του ως κρέας μπορεί να το ξεχωρίσει κανείς από τις έντονες λευκές ραβδώσεις και τους λεπτούς κόκκους, που το κάνουν να μοιάζει με μαρμάρινη πλάκα. Εξ ου και έχει επικρατήσει να χαρακτηρίζεται ως… «μαρμάρινο»!

Ποικιλία από κοπές Black Angus

Αυτή η μαρμαρώδης μορφή είναι αποτέλεσμα του ομοιόμορφου τρόπου με τον οποίο κατανέμεται το λίπος του. Και είναι ακριβώς αυτό το χαρακτηριστικό της ομοιόμορφης κατανομής λίπους, εκείνο που το κάνει να ξεχωρίζει ποιοτικά και γευστικά, ως ένα είδος κρέατος που είναι εξαιρετικά ζουμερό, απαλό και νόστιμο.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ BLACK ANGUS: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ

Η σφραγίδα «Angus» πάνω στο κρέας διασφαλίζει ότι το κρέας πληρεί ορισμένα χαρακτηριστικά και πρότυπα ποιότητας.

Κρέας Black Angus – Κρέατα Αττικής, Βουδούρης-Κώνστας

Οφέλη από την κατανάλωση πιστοποιημένου μοσχαρίσιου κρέατος Angus:

  • Περιέχει απαραίτητα αμινοξέα σε ποσότητες αντίστοιχες με αυτές που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός.
  • Είναι μια τροφή πλούσια σε μέταλλα όπως ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος. Το τελευταίο είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ συμβάλλει επίσης στη λειτουργία και την ανάπτυξη των οργάνων του σώματος.
  • Συνιστάται για πρόσληψη σε αθλητές και σε όσους ασχολούνται με τα σπορ, καθώς βοηθά στη διατήρηση του ενεργειακού επιπέδου και συμβάλλει στην ανάπλαση του μυϊκού ιστού του σώματος.
  • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες της ομάδας Β, που επιτρέπουν τη σωστή απορρόφηση λιπαρών και πρωτεϊνών, και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.